روزنامه اصلاح طلب اعتماد در ادامه سیاست آمریکاشیفتگی خود، باز هم ایالات متحده را بزک کرد.

به گزارش مشرق، درست در روزهایی که ایالات متحده آمریکا به شکلی تحقیرآمیز از پذیرش سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد خودداری می کند و قانونی در کنگره این کشور تصویب می شود که از ورود ابوطالبی به خاک آمریکا جلوگیری می کند، روزنامه اصلاح طلب اعتماد یک صفحه کامل از شماره امروز خود را به مصاحبه با آلن ایر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اختصاص داد.

در مقدمه مصاحبه روزنامه اعتماد با مقام آمریکایی با تعریف از وی، تلاش شده تصویری مثبت از او به مخاطب ارائه شود: "آلن اير، حالا نامي شناخته‌شده براي ايراني‌هاست؛ يك امريكايي كه زبان فارسي را خيلي خوب حرف مي‌زند و بهتر از آن به فارسي مي‌نويسد. كمي هم بامزه است؛ براي نمونه يك روز در فيس‌بوكش درباره مفهوم «پ نه پ» مي‌نويسد و از مخاطبان فارسي خود مي‌خواهد كه «فردين بازي» را توضيح دهد. گفت‌وگويم با سخنگوي فارسي‌زبان وزارت خارجه، سرشار از همين كنايه‌ها و مثل‌هاي فارسي است كه نشان مي‌دهد، آلن شاگرد اول كلاس ادبيات فارسي بوده اما انگار تمركز او درباره ادبيات فارسي و ايران، سبب تغيير خلق و خوي او نيز شده و از عادات ما ايراني‌ها هم در امان نمانده است؛ انجام اين گفت‌وگو به سبب تاخيرهايي كه برخي از آنها برايم قابل فهم بود، بيش از سه ماه به درازا انجاميد اما وقتي اير با اشتياق همه پرسش‌هايم را پاسخ داد، فهميدم كه به تاخيرش مي‌ارزيد..."

سخنگوی فارسی زبان وزارت خاره آمریکا در خلال مصاحبه خود بارها با لحنی تحقیرآمیز بطور تلویحی ایران را متهم به داشتن بمب اتم می کند اما جالب‌تر! از مواضع ایر، سئوالات روزنامه اصلاح طلب است که گویی از موضع یک خبرنگار آمریکایی در نقش پرسشگر مصاحبه برمی آید. بطور مثال خبرنگار روزنامه اعتماد می پرسد: «روزي كه انتخابات در ايران برگزار مي‌شد، دولت امريكا تا چه ميزان پيگير رويدادهاي ايران بود. در آن زمان به نظر مي‌رسيد كه امريكا نيز چون بسياري از ناظران از رخ دادن يك اتفاق بزرگ و مثبت در انتخابات ايران به‌شدت نااميد شده و بي‌توجه به احتمال تغيير سياست‌ها در تهران، مسير خود در تشديد تحريم‌ها و انزواي جمهوري اسلامي را دنبال مي‌كند؟» یا در جایی دیگر این روزنامه دشمنی و توطئه های رژیم صهیونیستی را در حد "نابردباری" پایین می آورد و می پرسد: «با نابردباري اسراييل چه خواهيد كرد؟ در روزهايي كه دولت امريكا به سختي در حال تلاش براي ارتباط هر چه بيشتر و مستقيم‌تر با تهران است، تل‌آويو با سخنان و مواضع خود به‌شدت اين ارتباط را زير فشار قرار داده است.» 

روزنامه اعتماد در بخشی دیگر از این گفتگو جمهوری اسلامی را "رژیم" خطاب می کند و خطاب به ایر می گوید: «جمهوري اسلامي خواستار تغيير لحن جدي دولت امريكا در قبال ايران است، خواستار پايان دادن به دشمني با رژيم از راه همدستي با اپوزيسيون خارج كشور و مخالفان داخل ايران است».

البته این روزنامه در پایان مصاحبه سنگ تمام می گذارد و خطاب به سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از رویایش پرده برمی دارد و می گوید: «و آن روزي كه سفارت ايران و امريكا در واشنگتن و تهران بازگشايي شود، نزديك خواهد بود يا دور، آيا چنين رويايي در دسترس ماست؟»

گرچه رویای بانیان و آمران روزنامه اعتماد و هم‌حزبی‌هایشان بازگشایی سفارت آمریکاست اما مردم کشورمان سیاهه جنایات آمریکا در قبال ملت ایران (کودتاهای متعدد، حمله به هواپیمای مسافربری، تحریم های ظالمانه، بلوکه کردن دارایی ها، تضییع حق کشورمان در مجامع جهانی، کمک به دشمنان ملت ایران، مقابله با دستیابی به حقوق اولیه کشورمان از جمله انرژی هسته ای، مشارکت در ترور دانشمندان هسته ای، پناه دادن به تروریستها و دشمنان ملت ایران، منع فروش قطعات هواپیما، تهدید، توهین تحقیر و...) را فراموش نکرده اند.

از سوی دیگر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از تریبونی که رسانه اصلاح طلب ایرانی برایش مهیا کرده، نهایت استفاده را می برد و بر خلاف روزنامه اعتماد از منافع ملی کشورش به خوبی دفاع و به دشمنش (ایران) حمله می کند. آلن ایر در طول مصاحبه بارها بطور تلویحی ایران را متهم به داشتن بمب اتمی می کند، نکته ای که خبرنگار اعتماد نیز با سکوت خود از کنار آن می گذرد. این مقام آمریکایی در جایگاه "کدخدا" خود را معادل جامعه جهانی می داند و می گوید: «هدف اصلي از سرگيري روابط دوجانبه نيست: هدف اصلي رفع نگراني‌هاي جامعه جهاني در مورد برنامه هسته‌اي ايران است و حصول اطمينان از اينكه ايران هرگز به بمب هسته‌اي دست نمي‌يابد... خواست جامعه‌ی جهانی فقط این است که ایران طبق تعهدات ان.پی.تی‌اش عمل کند... سياست ما امري پنهان نيست و بار‌ها آن را بيان كرده‌ايم: ايران نبايد به بمب هسته‌اي دست يابد و جامعه جهاني در مورد ماهيت صرفا صلح‌آميز برنامه هسته‌اي ايران اطمينان كامل داشته باشد».

او با ادبیاتی تحقیرآمیز در پاسخ به سئوال روزنامه اعتماد، رفتار اوباما در قبال ایران را مودب می داند و با متهم کردن ایران، اظهار می دارد: «لحن دولت اوباما هميشه نسبت به ايران مودب است. مساله دوستي يا دشمني نيست و امريكا، ايران را دشمن خود نمي‌بيند. مساله اين است كه هر كشوري در جامعه جهاني وظايف و تعهدات خودش را دارد و قضاوت نه تنها امريكا بلكه جامعه جهاني اين است كه در چندين مورد حساس، ايران اين كار را نمي‌كند. گفتن اين موردها، ايران هراسي يا ايران ستيزي نيست؛ توضيح واضحات است». سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی رییس جمهور کشورش را مودب می داند و منکر ایران هراسی می شود که مقامات آمریکایی و بویژه رییس جمهور این کشور بارها و بخصوص طی ماه های اخیر تندترین و سخیف ترین تعابیر را علیه جمهوری اسلامی بکار برده و حتی کشورمان را به حمله نظامی تهدید کرده اند، همچنین هالیوود تا کنون ده‌ها فیلم به سفارش پنتاگون و سیا علیه مردم و نظام کشورمان ساخته است. ایران ستیزی مسئولان آمریکایی تا آنجاست که حتی حاضر نیستند به سفیر پیشنهادی جمهوری اسلامی در سازمان ملل ویزا دهند و برای ممانعت از ورود وی قانون تصویب می کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه برای رابطه با ایران نیز شرط می گذارد: «ما خواهان تغییر روابط‌‌مان با ایران هستیم اما این منوط به تغییر کارکرد ایران هم هست» .

ایر اما پاسخ صریحی به برخی مدعیان داخلی دیپلماسی نیز می دهد و تاکید می کند که سیاست آمریکا در قبال ایران تغییر نکرده است: «سياست دولت ما (در برابر ایران) هميشه همان سياست دومسيره، يعني فشار همراه با ديپلماسي بوده و اين سياست پس از انتخابات عوض نشده است... گرایش دولت ما «انعطاف و نرمش خارج از قاعده» نیست، فقط عقل سلیم است».

هر اندازه که برخی رسانه ها و شخصیت های داخلی در دفاع از منافع ملی و سیاست های حق طلبانه نظام احساس ضعف می کنند، آلن ایر در دفاع از زورگویی و توسعه طلبی های کشور متبوعش مصمم است و در برابر اصرار خبرنگار اعتماد (به سبک برخی مسئولان قوه مجریه) مبنی بر وجود اختلاف میان دولت و کنگره، منکر هر گونه اختلافی می شود و حتی از کنگره آمریکا سپاسگزاری نیز می کند.

او می گوید: «تا به امروز كنگره خيلي به اين پروسه (موضوع هسته ای ایران) كمك كرده است و بدون كار كنگره اين نظام فراگير تحريم‌ها بر پا نمي‌شد. دولت اوباما هميشه در حال مشورت و رايزني با قوه مقننه است و در حال حاضر هم از خويشتنداري و خودداري كنگره در وضع تحريم‌هاي جديد سپاسگزاريم. موضوع برنامه هسته‌اي ايران در امريكا تا حد زياد فراجناحي شده است، چون همه، چه دموكرات چه جمهوريخواه مصمم هستند كه ايران نبايد به بمب هسته‌اي دست يابد».

مواضع این مقام آمریکایی درباره کنگره این کشور در حالی است که برخی مسئولان دولتی حتی مجلس شورای اسلامی را محرم نمی دانند و بخشی از انرژی خود را صرف مقابله با خانه ملت می کنند. 

موضع منفعلانه و آمریکاپسند روزنامه اعتماد در قبال آمریکایی ها در حالی است که این روزنامه هیچ سهمی به منتقدان توافق ژنو نمی دهد هر چند –به نوشته این روزنامه- حاضر است زمان زیادی را برای گرفتن مصاحبه از مقام آمریکایی صرف کند. گرچه نفس مصاحبه با مسئولان آمریکایی محل تامل است اما با توجه به مصاحبه های رسانه های آمریکایی با مسئولان کشورمان –که آن را تبدیل به جلسه محاکمه ایران می کنند- مشخص نیست چرا روزنامه اعتماد بسان یک آمریکایی با آلن ایر مصاحبه کرده است.

گفتنی است رهبر معظم انقلاب اسلامی بهمن ماه سال گذشته در دیدار مردم تبریز با انتقاد از برخی تلاش ها برای معرفی یک چهره غیرواقعی از امریکا به مردم، گفتند: «برخی افراد تلاش دارند با بزک کردن چهره امریکا، زشتی ها و خشونت ها و وحشت آفرینی ها را از این چهره بزدایند و دولت امریکا را دولتی علاقمند به مردم ایران و انسان دوست معرفی کنند، اما تلاش این افراد به نتیجه نخواهد رسید.» حضرت آیت الله خامنه ای همچنین اسفندماه 93 در دیدار اعضای مجلس خبرگان فرمودند: «یك واقعیت دیگرى كه نباید غفلت كرد، دشمنى دشمنان ما است. از دشمنى دشمن نباید غفلت كرد...  یك مسئله دیگرى كه جزو وظائف ما است، این است كه باید از دشمنى اشرار بیمناك نشویم. دشمنى بالاخره وجود دارد. هیچ ملتى كه صاحب حرفى و ایده‌اى باشد و حركتى بكند، از دشمنى دشمنان مصون نیست. امروز به نظر من اقبال ملت ایران این است كه دشمن ملت ایران و دشمنان ملت ایران، جزو بدنام‌ترین‌ها در دنیا هستند. شما ملاحظه كنید، امروز دولت آمریكا در سطح بین‌المللى یك بازیگر خشن و آلوده‌ى به جنایت معرفى شده كه واقعیت قضیه هم همین است».
منبع: جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    هرچه قدر هم که می خواهی خوش بین باشی، نمی توانی قبول کنی که برخی روزنامه نگاران واقعا دلسوز کشور باشند و مواجب بگیر نیستند.
  • ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    ننگ به این غرب زده ها
  • مهدی ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    خداوند این اصلاح طلبان رو با اربابان آمریکاییشون محشور کند
  • ایرانی ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    با دارا بودن پشتوانه های لازم میتوانیم از موضع قدرت با بقیه دنیا رابطه داشته باشیم و جزعیات جای خودشان را پیدا میکنند. نبوغ ودرایت لازمه حصول قدرت اقتصادی است و این براورد کننده توان سیاسی میباشد.
  • محمد ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    فوق العاده عالی بود! چه عجب یه مقاله صریح هم منتشر کردید. ما که یه چیزی به اصلاح طلب ها بگیم نظرمون منتشر نمیشه.
  • ۲۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    نه،انتظار داشتی آلن ایر ازکشورش بدگویی کند.ومخالفین داخلیش راوابسته،مزدور،فتنه گر،خائن بداند.دربازگشایی موزه بوش پدر -کارتر ،بوش پدر،بوش پسر،کلینتون ،اوباما درکنارهم ایستاده بودند علی رغم داشتن اختلاف باهم به هم احترام میگزارند-ولی رییس جمهور های شما کجا هستند.آنها درکفرشان متحد وشما درایمانتان متفرق
  • امیر تبریز اوغلی ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    یعنی خاک بر سرش
  • حجت ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    ایانا هم یک گروه مثل منافقینن که بالاخره از جمهوری اسلامی جدا میشن.روایت از پیامبر ص هست که میگه فتنه های اخرالزمان باعث رسوایی فتنه گران میشه.بگذار خودشون خودشونو رسوا کنن
  • ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    مزدور با جیره و مواجب هستند این ها. دبیر شورای عالی امنیت ملی! که از نویسنده ها و روزنامه های انقلابی به خاطر انتقاد دلسوزانه از دولت شکایت کرده است، نظرش در مورد این مصاحبه چیست؟!
  • ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    چقدر ساده اید منافق از کافر بدتر است
  • حسين ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    0 0
    همين الان هم غربى ها ميان ايران و هر طرح و نقشه و سواستفاده رسانه اى دارند انجام ميدن چه برسه كه سفارت آمريكا راه بيفته و صاحب حق بشن اونوقت كم كم ميتونن عملا يك كودتا راىطرح ريزى و اجرا كنند. شوروى با اون قدرتش توسط سيا و به واسطه همين سفارت آمريكا دچار فروپاشى و آشوب شد.
  • عابر ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۶
    0 0
    بهتر بود "مصاحبه گرحقیر عشق بیگانه" به جای این بند : "... اما وقتي اير با اشتياق همه پرسش‌هايم را پاسخ داد، فهميدم كه به تاخيرش مي‌ارزيد..." از این خاتمه برای مقدمه چینی تهوع آورش استفاده میکرد : "... اما وقتي اير با اشتياق هر جوری که میخواست سواری گرفت باز هم نفهمیدم چه غلطی کردم...!"
  • ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۶
    0 0
    سایت مشرق چرا سانسور می کنی نظرات را ؟
  • ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۶
    0 0
    خبرنگار اعتمادخواسته است به سبک غربی ها مصاحبه کندکه فردانگویندعقب افتاده بود!شایدهم اعتمادخبرنگارخارجی استخدام کرده است؟به هرحال این روزها تیمهای فوتبال برای پز دادن هم که شده از کشورهای ذره بینی بازیکن وارد میکنند!چراروزنامه هاخبرنگارانهم ازنوع مو بورش استخدام نکنند؟تازه وقتی خراب کاری کرد،میتوانداز حق وتو استفاده کندوبه کشورش فرار کند!خداوکیلی اعتماد به انچه اورده است اعتقاددارد؟چگونه راضی شده کشورش رادرمقابل یک عنصربیگانه تحقیرکند؟دچارتوهم خودباختگی شده اند؟چرامثل بچه ادم سوال نمیکنند،مجبوریدادادربیاوریدوبعدش درگل بماتید؟اگرمخالف هم هستید،مردانه بپرسیدولی ازکشورتان مایه نگذاریدکه درهیچ فرهنگی خودشکنی زمردی نبود!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس